Le Club Français

Onze werkwijze

Frans - Engels - Spaans
spelenderwijs
voor kinderen
tussen 4 & 12 jaar

 

Mondelinge communicatie

Over de methode

Jonge kinderen zijn uitermate leergierig. Ze gaan graag op verkenning in de voor hen nog onbekende wereld. Het is ook de periode waarin ze op allerlei impulsen reageren. Op deze leeftijd zijn ze vooral zeer taalgevoelig.

Het concept van onze academie bestaat er juist in de leergierigheid van jonge kinderen aan te moedigen. Een goede uitspraak en een basiswoordenschat zorgen ervoor dat de kinderen zich in concrete dagelijkse situaties kunnen behelpen.

Gekleurde werkboekjes, spelletjes, toneeltjes en muziek – samengesteld door kinderpsychologen en taalleraren – scheppen een aangename sfeer, waarin kinderen hun interactieve vaardigheden en enthousiasme voor de taal ontwikkelen.
Rollenspelen scherpen hun voortschrijdend zelfvertrouwen aan.

Er wordt steeds gewerkt in kleine groepjes (ongeveer 12 kinderen). Deze zijn samengesteld op basis van leeftijd en niveau. Voor de semi-gevorderden en gevorderden komt de geschreven taal eveneens op een leuke manier aan bod.

hugo-mascotte-pop

Onze mascotte (de handpop) Hugo l’Escargot maakt het nog levendiger voor de allerkleinsten zodanig dat er zo makkelijk interactie komt met de kinderen !